Margó a Millenáris Pikniken

 

Helyszín: Millenáris Parkszínpad / Fogadó

2011. július 14.

17:00

Apám kakasa és a részeg elefánt - Lackfi János gyermekprogramja

Tudtad, hogy táncol az egész világ? No meg zümmög, cammog, ricsajozik, keringőzik, mint egy részeg muslinca vagy egy félig se józan elefánt. Aztán ott van Bóbita, aki beáll rendőrnek vagy éppen fodrásznak, mert a főnökét, Weöres Sándort is leváltották, nyugdíjas tündéri állása pedig megszűnt. Lackfi János vidám felolvasásából azt is megtudhatjuk, mit eszik egy késdobáló, mit iszik a takarítónéni, hogyan küzd meg egymással autós és motoros, no meg hogy mi a Csiribiri mai megfelelője... ("Parabola, parabola antenna, nézzünk tévét éppen ma!" A végén pedig akár közös verset is írhatunk...

19 óra

Tábori konyha

Etetnek: Cserna-Szabó András, Derek Szegedi és Garaczi László

Leleményes szakács bármilyen körülmények között mesteri étket rittyent a semmiből. Vagy épp a rendelkezésre álló bárminemű összetevőből: zöldségből, konzervből, tubusból, granulátumból… Jöhet fű, fa, virág, egy a lényeg: a fantázia. Ezen az estén próbára tesszük az írókat, hogy gasztronómiai tárgyú, szellemes írásaik és kulináris tudományuk miképp bűvöli el szellemünket és ízlelőbimbóinkat egy képzelt, lepukkant tábori konyhán. Valódi túlélőtábor-élményre számíthat, aki merész, egy vérbeli gasztronóm, egy kamu-séf (álneves író) és egy kocaszakács segédletével.

2011. július 28.

17 óra
Mesél a Palota
Sárik Péter és Bátky András műsora
A jazz és a mese első hallásra furcsa párnak tűnhet. De ez a gondolat azonnal eltűnik, ha Sárik Péter és Bátky András közös produkcióját látjuk. A gyerekek és felnőttek egyaránt megfeledkeznek minden másról, ha a több formációban is zenélő, virtuóz tudású zongoraművész, és a meseíró magával ragadó közös műsorának aktív szereplőivé és nézőivé válnak. Az együtt töltött egy óra kiszámíthatatlan rögtönzések kalandjait ígéri…

19 óra
Dráma van!
A változtatás jogát fenntartjuk. Ne ijedjen meg a kedves közönség, nem marad el a frenetikusnak igérkező este. Ám átadjuk az improvizációknak. A legfrissebb kortárs drámák (többek között Garaczi, Térey, Egressy) egy-egy jelenetét népszerű színészek tologatják ide-oda. Eljátsszák, túljátsszák, átjátsszák, folytatják, lepörgetik visszafelé. Az improvizációs lehetőségek száma végtelen. Főleg ha jelen van egy merész, ötletes és a színészeket nem kímélő közönség.

2011. augusztus 4.

17 óra

Nagyon zöld város

Mini-margó foglalkozás Gévai Csillával, a Pagony Könyvkiadó író-illusztrátorával

Bizony nem mese, hogy kínlódik a föld, alig kap levegőt, fogynak el a tengerek, percenként eltűnik egy focipálya nagyságú erdő, és ha nem figyelünk, kihalnak a jegesmedvék is. Vajon mit tehetnénk e riasztó változások ellen? Gévai Csilla erre tanítja meg a gyerekeket, akikkel újrahasznosítható alapanyagokból felépítik a Nagyon zöld várost, miközben arról beszélgetnek, hogyan védheti a környezetét a legokosabban egy kisgyerek. Forrás: Gévai Csilla: Nagyon zöld könyv.

 

19 óra

Villámrandi – Slam poetry-est együttműködésben a Slam Poetry Budapesttel

A mostani slam poetry-esten 10 fellépő kap alkalmat, hogy flörtjeiről, ismerkedéseiről, szerelmeinek kezdetéről verseljen egy sajátos szituációban. Az első, szabadon választott körben olyan produkciókkal állnak elő a felkért fellépők, amelyek arról szólnak, férfi és nő mit tud egymással kezdeni egy villámrandin. Majd a közönség által adott bókolásra/udvarlásra szánt szavak mentén folytatódik a versengés. A megadott szavak beépítésével a helyszínen új produkciók születnek. A közönség soraiból választott zsűri dönti el a végeredményt: kiválasztja modern idők helyi Don Juanját és Juanitáját. Ki kit kúr? ...

Ceremóniamester: Mavrák Katalin

Fellépők: Simon Márton, Bárdos Deák Ági, Szkárosi Endre, Indiana, Aldo, Újonc Peti és Saiid.


2011. augusztus 11.

17 óra

A varázslatos léghajó – Az Ezerarcú Multikulti Egyesület programja

Másfél órás mesejáték gyerekeknek – kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt –, zenével, mondókákkal, énekekkel. A mese alatt bepillanthatunk Európa különböző népeinek híres, klasszikus vagy éppen új történeteibe. A gyerekek maguk is egy-egy történet részesei lehetnek, megformálhatják azok szereplőit, segíthetnek próbatételeikben. Útközben különféle nyelveken mondókákat tanulnak, zenélnek, mozognak, táncolnak a résztvevők. A program célja, hogy a gyerekek ízelítőt kapjanak egy-egy európai nemzet kultúrájából a meséin, irodalmán keresztül, így ösztönözve érdeklődésük, nyitottságuk más népek iránt.

19 óra

Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt?

Lányok-asszonyok irodalmi receptjei a garantáltan elfuserált párkapcsolathoz

Vendégek: Szécsi Noémi, Rácz Zsuzsa és a Momentán társulat

Donald Petrie népszerű filmjének játékos ötlete adja annak az estnek is apropóját, amelyen kiváló írók (nem mellesleg nők) mesélnek novellákban és versekben valós és fiktív történeteket férfiról és nőről, szerelemről, bénázásokról és a szakításról. A felolvasáson és beszélgetésen túl egy-egy előre elküldött novella felhasználásával helyzetgyakorlatokat mutat be – a közönség és az írók bevonásával – két, sokak által kedvelt színész. Improvizációkkal közreműködik, az írókat kezeli, és a párokat egymásnak ereszti:

Momentán Társulat

2011. augusztus 18.

17 óra
Brub - egy zokni, aminek párja nincs - A Szamárfül Projekt előadása
Négy páratlan zokni barátságának története és kalandjai a gyerekszobában
Akik játsszák: Berki Szofi, Kis Bernadett, Bernáth Dénes
Hogy ki is az a Brub? Brub egy zokni, aki Ábel fiókos a szekrényében él. Tényleg csak egy, hiszen
párja nincs. Páratlan barátaival - Trappal, Kexszel és Uppival - rengeteg kalandon mennek keresztül, de nem ám messzi tájakon, hanem Ábel gyerekszobájában. Ha kíváncsi vagy a zoknik különös világára, hogy mitől lesz náthás egy életerős porszívó, hogy hogyan érdemes játszani a bújócskát, hogy mikor támad a kupiszörny, vagy hogy kitől kaphatsz kölcsön bátorságot, akkor gyere és nézd meg a mesénket, vagy hívd meg a saját ovidba!

19 óra

Tánciskola

Grecsó Krisztián és Grecsó Zoltán közös estje

„Szalma Lajos… pumpálta a masinát, a valcer meg csak áradt, mintha fényes arcú, ifjú romák játszanák a Margit-sziget lugasai alatt, vagy mintha a feketevárosi Tisza-parton húznák egy víz fölé nyúló teraszon, és ő dúdolta is a dallamot…” – írja Grecsó Krisztián Tánciskola című regényében. Ő és öccse, Grecsó Zoltán már bemutatkoztak a Margó Fesztivál Rokonok című programján. Az író-táncos testvérpár most közös, egész estés programmal áll elő. A felolvasás és a tánc mellett beszélgetést hallhatnak gyermekkorról, családi titkokról, Szegvárról, felmenőkről, sorsokról, és még az is meglehet, hogy ezen az estén táncra perdül az író, és mesét mesél a táncos.

Az este három felvonásból áll, melyek címét egy-egy Grecsó-mű adja: Pletykaanyu, Tánciskola és Mellettem elférsz címmel. Ezekhez kapcsolódik Grecsó Zoltán három táncprodukciója, melyekben táncos barátai is fellépnek.

Műsorvezető

Közreműködik: Grecsó Zoltán táncos barátai

2011. augusztus 25.

17 óra

Brémai muzsikusok – A Szamárfül Projekt előadása

Zenés-táncos-dalos-bábos-bőröndös-házfoglalós-menetelős-mendegélő-gyerekmegmozgatós-gyerekmegénekeltetős-betyárbosszantós mese cirka egy tanóra időtartamban.
Akik játsszák: Berki Szofi, Bognár Anna/Kis Bernadett, Bernáth Dénes

Előfordult már veled, hogy unatkoztál, vagy csak már nem volt annyira érdekes számodra a régi játékod? Darabunk főszereplő kislányával is ez történik. De Apa megmutatja, hogy egy kis fantázia és a régi játékok segítségével mennyi érdekes kalandban lehet része mindenkinek.Ha szeretnéd egyszerre megnézni a Shreket, a Frakkot, a Garfieldot és A kiskakas gyémánt félkrajcárát, akkor ez a te előadásod. Kalandos útjuk során rengeteg vidámságban lesz részük - ilyenkor gyakran dalra fakadnak -, de leküzdendő feladat is akad számukra bőven. Hogy hogyan birkóznak meg velük? Meglátod, ha eljössz megnézni az előadásunkat! No de komolyan: mit keres A brémai muzsikusokban a Tévémaci vagy az Aranyhal a népmesékből? És az Oroszlánkirály, pláne a Nagy Fehér Cápa? Gyere el, és kiderül a titok!

19 óra

Rájátszás – Dupla vagy semmi

Öt kortárs költő és öt zenész írja/játssza újra egymás kedvenc művét. Írók új szövegeket írnak ismert dalokhoz, zenészek megzenésítik költők számukra kedves költeményét. A Margó Fesztiválon már egyszer látható, nagy sikerű program folytatásaként újfent színre lépnek kedvenc dalköltőink és költő dalnokaink, hogy megduplázzák az élvezetet.

Zenészek: Bérczesi Róbert, Beck Zoltán, Kollár-Klemencz László

Költők: Karafiáth Orsolya, Háy János, Erdős Virág

 

 

 

 

Szerző: valuska • Címkék: millenáris piknik • 2011.07.12. 10:37

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://margofeszt.blog.hu/api/trackback/id/tr293059908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása