Kompánia: Egy vidám süngyermek kalandjai – interaktív előadás

2011. április 16, 11:00 -12:30 - Andrus Kivirähk: Sári, Samu és a titkok című gyerekregénye alapján Millenáris, Európa Pont

Mi történik, ha nem foglalkozunk eleget az álmainkkal? Sári, Samu, anya, apa, Birka úr, a házmester és a Sün története erre a kérdésre keresi a választ. Az interaktív előadást Andrus Kivirähk kortárs észt szerző gyerekregénye alapján a Kompánia színházi társulat hozta létre.

A Kompánia azt a színházi hagyományt folytatja, ahol a közösség a főszereplője az előadásoknak és a mindennapi életnek. Előadásait erősen mozgásra épülő, de a szöveget mégis megtartó, zenei központú dramaturgia jellemzi. Szimbólumokat keres, amik hídként kötik össze a mély, tudat alatti világot a hétköznapi világgal. Interaktív gyerekelőadásaihoz a drámapedagógia eszköztárából merít, tiszta kommunikációt, empátiát, viselkedési és játékbátorságot fejleszt; az elfogulatlan, tabuk nélküli vizsgálódás gyakorlatát hangsúlyozza. Tagjai drámatanárok a budakeszi Mezei Mária Művészeti Iskolában. Legfontosabb feladatuknak a mesélést, a továbbmesélést tartják.

Az észt mese alapján drámapedagógiai játékokban és közös történetmesélésben vesznek részt a gyerekek.

Szamárfül a Margón - Európai Gyerekirodalmi Fesztivál

Az Észt Intézet támogatásával

RSVP

Szerző: barraban • Címkék: gyerek mese színház dráma szamárfül gyerekprogram andrius kivirahk európai gyerekirodalmi fesztivál • 2011.03.24. 19:59

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://margofeszt.blog.hu/api/trackback/id/tr72768972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása