Risto Isomäki

1961. június 8-án született Turkuban, környezetvédelmi aktivista, science fiction regényeket és megtörtént eseményeken alapuló könyveket ír. Kedveli az ökológiai és az apokalipszissel összefüggő témákat, a globalizáció és a fejlődő országok problémái is közelről érintik: dolgozott olyan civil szervezeteknek, mint például a Föld Barátai.
1994-ben elnyerte az Európai Science Fiction Társaság Díját, mint a legígéretesebb sci-fi író. 2005-ben jelent meg magyarra is lefordított öko--thrillere, az Elsodort világok, melyért számos díjat nyert, s amely 2008-ban, nagy sikert aratva képregény formában is napvilágot látott (Jussi Kaakinen illusztrátor készítette a képeket). A hátborzongató, nem túl távoli jövőben játszódó történetben régészek víz alá süllyedt titokzatos romvárosokra bukkannak, és hamarosan rádöbbennek, hogy veszélybe került az emberiség jövője. Isomaki a globális felmelegedés lehetséges hatásaival szembesíti az olvasót, melyet az elsüllyedt Atlantisz legendájával köt össze. Az Elsodort világok tudományos tényeken és elméleteken alapul, egyik célja, hogy a szélesebb olvasórétegek is megismerhessék a klímaváltozással kapcsolatos bizonytalanságokat.
 

Szerző: barraban • Címkék: isomäki európai irodalom éjszakája • 2011.03.22. 21:07

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://margofeszt.blog.hu/api/trackback/id/tr872763308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása