Csütörtök a Margón: Zabálás, utcaverselés és Spiró sötét jövője

Csütörtökön 18 órakor Krysztof Varga és Spiró György beszélgetésével elrajtol a Margó Feszt az Ankerban. Kryzstof Varga Műmárvány síremlék című regényének szereplői a XXI. század elejéről indulnak a baljós jövőbe. A főhős, Piotr Paweł az élménygyűjtők társadalmában szocializálódik, amely 2023-ban elpusztul. 2006-ban születik egyetlen lánya, Zuzanna, aki harminckét éves korában már férfiúi közreműködés nélkül hozza világra a család történetét lezáró utódot, az elfuserált Megváltót, aki a krisztusi korba érve, 2071-ben beszéli el ezt a történetet. Spiró György Feleségverseny-ének főszereplője Magyarország, mely múltjában közösnek mutatkozik az általunk ismert hazával, viszont a mi mostani jelenünk ebben a regényben már a közelmúlt. Olyan múlt ez, amely nem hozott megoldásokat. A megoldások a regény idejében születnek. A haza keletkezőben van. Európáról, hazáról és jövővíziókról Vári György beszélget a két íróval. (RSVP)

Nem hivatalosan már délután elkezdődik a Margó, mert öttől, titokban elkezd főzni Cserna Szabó András, Bächer Iván és Balázs Attila, hogy amikor 19 órakor megérkezik a nép a Pilvaxba, akkor legyen mit enni a Hárman habarásban nevű programon. A menü nem lesz könnyű 2800 forintért: csevapcsicsa, bárányragu leves, csülök pékné. Annyit elárulhatunk, hogy volt egy elég izgulós szakasz, amikor Balázs Attila csigát akart főzni, mindezt tök komolyan. Az írók felolvasnak, beszélgetnek. (RSVP)

Kajával telten pedig irány a Corvintető. Már 20 órakor elkezdődik a kicsit rendhagyó M'argó Slam, amin költők küzdenek meg slammerekkel, hogy kiderüljön, ki a jobb utcaköltő, vagy mi. Voltam pár slam poetryn már, és mindig jó volt. Akik felállnak a színpadra, azok igazán odateszik magukat, ügyes szövegeket hoznak, és meglepő módon még saját szurkolótáboruk is van. Készülnek egy szöveggel előre, illetve ott helyben kapnak majd 10 szót, amire verselniük kell. Ebben a nagy professzorok Akkezdetphiai, de lesz itt sok meglepetés. Johnny Drama pakolja a lemezeket, utána meg buli. (RSVP)

Szerző: verespalne • Címkék: slam corvintető pilvax spiró györgy cserna szabó andrás slam poetry krzysztof varga krysztof varga • 2011.04.14. 13:51

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://margofeszt.blog.hu/api/trackback/id/tr782825583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása